Eve Giren Kertenkele Nasıl Yakalanır?Evde Kertenkele Tuzağı Yapımı

Yaz Aylarının Özellikle Bayanların En Büyük Korkusu Kertenkelelerin Eve Girmesi… Eve Giren Kertenkele Nasıl Çıkarılır? Öldürmeden Evden Kertenkeleyi Nasıl Defedebiliriz. Kertenkele Tuzağı Nasıl Hazırlanır? Kertenkeleler Neleri Sevmez? Kertenkele Neye Gelir? Kertenkele Odadan Nasıl Çıkarılır?

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte artık cam ve pencereler tüm gün açık olması nedeniyle artık kış uykusundan yeni uyanan kertenkelelerde evlere davetsiz misafir olarak girebilmekte. Genellikle büyük kertenkeleler evlere pek girmez fakat yavru kertenkeleler biraz merak birazda yol bilmezlik yüzünden pencere camlarından yada balkon kapılarından davetsiz olarak evinizi ziyarete gelirler. Genellikle Kertenkeleler Haziran ayında uyanırlar ve ortalama 3 ay boyunca aktif olarak gezinirler.

Evinizin duvarında sarmaşık gibi bitkiler varsa evinize girme ihtimali çok yüksektir. Özellikle ağaç dalları duvarınıza uzanıyorsa bilin ki evinize bir misafir gelebilir.

kertenkele-evden-nasil-defedilir

Türkiye’deki kertenkelelerin %99.9’u zararsızdır. Bu nedenle korkmanıza kesinlikle gerek yok. Fakat genellikle bayanlar kertenkele sürüngeninden çok korkmakta ve bazıları kertenkeleyi gördükten sonra eve bile girmemektedir. Özellikle yavru kertenkeleler zararlı mıdır ? sorusunun cevabı kesinlikle herhangi bir zararı yoktur.

Kertenkeleler Saklandıkları Yerden nasıl Çıkar? bu sorunun cevabı da aslında kertenkelelerin genetiğinde var. Kertenkeleler çok hareketli hayvanlardır bu nedenle aynı yerde fazla süre durmazlar. Ortalama 10 dakikada bir yer değiştirirler.

Eve Giren Kertenkele Evden Nasıl Çıkarılır?

Öncelikle kertenkeleyi evden çıkarmanız en basit yolu evin içinde suda kaynatılmış karanfili kertenkeleyi gördüğünüz odaya koyun. Daha sonra camları açın. Kertenkeleler karanfil kokusundan nefret eder. Çok kısa sürede kertenkele evden çıkarmayı başarabilirsiniz. Kertenkele ilacı yoktur. Piyasada bir kaç tane söylenen ilaç vardır ama bunlar genellikle zehirdir ve insan sağlığına zararlıdır.

Kertenkele Neye Gelir?

Kertenkelelerin en sevdiği yiyecekler böceklerdir. Ufak hamam böcekleri yada sinekler yemek konusunda ilk tercihleridir. Kertenkele Tuzaklarında genellikle sinek tercih edilir.

Eve Giren Kertenkele Nasıl Yakalanır?

kertenkele-evden-nasil-defedilir

Kertenkeleyi çıkarmak yerine gözünüzle yakalandığını görüp rahat etmek isterseniz yapmanız gereken bazı yollar var. Kesinlikle kertenkeleyi bir cisimle vurmaya çalışmayın. Çok hızlı hayvanlar olduğu için %90 ıskalayacaksınız. Kertenkele Tuzağı… En kolay yöntem nalburlar dan alacağınız güçlü fare yapışkanı. Genellikle Bytrap marka yapışkanlar satılmaktadır. Bir cam parçasının üstüne bu yapışkanı dökün ve ortasına ekmek kırıntısı ve ufak bir parçada ölü sinek yada küçük böcek tarzı kertenkelenin sevdiği yiyecekler den  koyun. Daha sonra koltuk arkası gibi bir noktaya tuzağınızı koyun. Hangi odada olduğunu tahmin edemiyorsanız her odaya bu tuzağı koymanız gerekecektir. Ortalama en geç 2 gün içinde kertenkele bu tuzağa düşer ve yapışır kalır. Maalesef kertenkele için sonuç ölümdür. Fakat odanızdaki kertenkeleyi çıkarmışmış olursunuz.

İkinci seçenek ise çok daha az zararlı bir yöntemdir. Öncelikle kertenkeleyi duvarda yada gördüyseniz çok yavaş hareket etmelisiniz. Daha sonra elektrik süpürgesi ile yakalamalısınız. Kertenkeleler sesten korkarlar bu nedenle elektrik süpürgesinin borusunu kertenkeleye yaklaştırıp çalıştırın. Bu sayede hayvanı yakalamış olacaksınız. Genellikle sersemlerler ve ölmezler. Daha sonra elektrik süpürgesini boşaltarak kertenkeleyi doğaya tekrar bırakabilirsiniz.

eve-giren-kertenkeleyi-oldurmek

Son yöntem ise ev yapımı ve kolay bir yöntemdir. 1.5 litrelik pet şişenin üst tarafından kesin . Ağız kısmını ters çevirerek diğer tarafına yapıştırın. İçine bir kaç ölü böcek koyun. yatay bir şekilde odanın herhangi bir bölgesine bu tuzağınızı koyun. Kertenkele şişenin içine girecektir. Fakat çıkamayacaktır.

 

Bu konudaki tecrübelerinizi yorum kısmından yazarsanız tecrübelerinizden evine kertenkele giren herkes faydalanmış olur.

Yorumlar
  1. Burcu dedi ki:

    Bilgi için çok teşekkürler ancak siteye giren biri hayatında hiç kertenkele görmemişçesine her paragrafı sonuna kertenkele fotoğrafı koymak zorunda mıydınız?

  2. Sebahat dedi ki:

    Dediğiniz gibi karanfilleri kaynattım. Camı açtım, cezveyi odaya bırakıp kapının altını da kapattım. Koltuğun altına kaçmıştı. Sabaha kadar çıkıp gitmiş midir dersiniz? Emin olamıyorum..

    1. Seda Büyük dedi ki:

      Kuru karanfil mi yaş karanfil mi olucak anlamadım

    2. Mürsel geçici dedi ki:

      Karanfil falan hikaye , bu hayvanlar girdiği yeri mesken edinir , ancak aç kalması lazım , susuz kalması lazım gitsin , bunların dediği karanfil kokusu çözüm değil

      1. Elif dedi ki:

        Evet yıllardır bizim evde odamdan az önce artık başka odaya taşındım ne yaparsam gitmiyorlar ben gidiyorum olan bana oluyor sürekli ses çıkarıyor bitane de değil ne yapacagimi bilmiyorum aşırı korkuyorum onlardan ne yapsam giderler ya

  3. Sevtap dedi ki:

    Bilgi için teşekkürler. Bugün balkonumda gördüm minik canavarı. Sizin tavsiyenizi okuduktan sonra çok korkmadim. Saklandığı yerden çıkmasını bekledim. Tam ortaya gelince süpürge ile çektim ve dışarı saliverdim. Bir can kurtulmuş oldu. Korkmayın süpürgeyle hemen çekiliyor sadece çok hızlı olun ???

  4. Sevtap Akyazı dedi ki:

    Bilgi için teşekkürler. Bugün balkonumda gördüm minik canavarı. Sizin tavsiyenizi okuduktan sonra çok korkmadim. Saklandığı yerden çıkmasını bekledim. Tam ortaya gelince süpürge ile çektim ve dışarı saliverdim. Bir can kurtulmuş oldu. Korkmayın süpürgeyle hemen çekiliyor sadece çok hızlı olun ???

  5. Cem saat dedi ki:

    Yok abi odaya piknik tupu ustunde kucuk tencereye 2 paket karanfil koyup altini yakip oldugu duvarin dibine biraktim. Hayya odada durulmuyo gozumuz bile yanacak kadar karanfil kokusu ve yogunlugu var. Kimildamadi. 10 dakika falan kipirdamadan durur demissiniz ama bu bildigin 40 dakikadir hareketsiz. Ya karanfili cok kacirdik kafayi buldu bildigin yada anasi karanfille beslemis bagisiklik kazanmis. Ben beceremedim kisacasi diger yollari denicem. Paylasim icin tesekkurler emeginize saglik

    1. Fatih dedi ki:

      Hahahhahahahhshahah

  6. Seyfi başoğlu dedi ki:

    Usta benim eve 8 tane kertenkele girmiş 6 sını cıkardım 2 si cıkmadı aklıma başka birşey geldi sürüngen hayvanlara merakım var ufak bir tane akvaryum yaptırdım igne boyunda delik actırdım kaçmasınlar diye 2 taneyi yakaladım onlarıda besliyorum ekmek kırıntısı meyve parcaları eger ölmezlerse yavru olursa 2 sini bırakıp yavruyu evcilik hale getirmek istiyorum ?

    1. Ati dedi ki:

      Allah akıl fikir versin

  7. Merve demir dedi ki:

    Öldürmeden evinizden çıkarabilirsiniz. Boş bir cam kavanozun icine girmesini saglayin. Cok hizli olduklari icin kavanoza girer girmez kapagini kapatın. Hemen disariya cikarip evinizden biraz otede bir yere geri birakin. Ilaclara veya öldürmeye gerek yok. Korkuyorsaniz ve baska kimse yoksa bu isi yapacak, cesur olun ben oyle yaptim 🙂

    1. Derya dedi ki:

      Nasıl sokucaz onu kavanozun içine neden girsin

  8. Servet Zingiloğlu dedi ki:

    2 gecedir kertenkele görüyorum evde ilk gördüğüm zaman öldürmek zorunda kaldım ama dün gece gördüğümü yakalayamadım çok korkuyorum napacagım bilmiyorum

    1. Elif dedi ki:

      Beni odamdan kovdular en sonunda abi deliricem ses çıkartıyor şişmiş her tarafı korkunç uyuyamıyorum yanıma gelir diye bir tek benim odamda var bunlar ya ben nereye gitsem ordan çıkıyor

  9. Nejla33 dedi ki:

    Seffaf kare bir kapla hızlıca üstünü kapatip ince kartonuda kabın altından geçirip tamamiyle kapatmış oluyorsun ve hooop dışarı kolay gelsin ☺

  10. İkbal perçin dedi ki:

    Evimizde var birlikte yaşıyoruz adını Aslan koyduk zararı var mıdır acaba

  11. Kertenadam dedi ki:

    Evimize giren bir gebe kertenkele dogurup yaklasik 10 tane bebeyi terkedip gitti basta kiyamadik besledik ama simdi buyuduler aile butcemiz elvermiyor.buradan o vicdansiz analarina sesleniyorum don artik allah korkusu yokmu sende vicdansiZ.size soruyorum. Doguranmi anadir buyutenmi

    1. Kuşkuşun annesi dedi ki:

      Doğurup doğurup sokağa atıyonuz

    2. Derya dedi ki:

      Ya ağlarken güldürdün beni?

  12. Emre Cırık dedi ki:

    Evimin balkonunda kertenkeleye rastladım ne yapacağımı bilmiyordum internetten neyi sevmediklerini okudum en son care soğuk suyu bulundugu yere döktüm islaninca pek hareket edemedi her hangi birseyle alamayacağım icin sopa ile vurmaya çalıştım tek vurus darbesi ile öldürdüm sonra kaldırıp disari attim.

  13. Selçuk dedi ki:

    2 hafta önce yavru kertenkele gördüm evden çıkmadıysa bir şey yiyemeden ne kadar süre yaşar

  14. Ergin dedi ki:

    Eve giren kertenkeleyi elektrikli süpürge ile yakaladim ve bıraktım hiç bir canlıya zarar verme düşüncem yok eşim korkmasa onu evden kovmak dahi istemezdim sonuçta sivrisinekler kara sinekler veya evde bulunan diğer böceklerle beslenip beni rahatlatırdı

    1. Nazan dedi ki:

      Sayenizde elektrik süpürgesi ile yakaladım onu süper fikir çok sağolun

  15. İtibar dedi ki:

    Evet evin içinde duvarda gecenin birinde kocaman bir sarı kertenkele duruyordu kalbim deli gibi çarpmaya başladı hemen kocaman bir bez aldım sandeyeye çıktım bezi üzerine kapattım ve bezin içine aldım balkondan aşağıya attım sonra baktım yolun karşına geçti gitti

    1. Gunes dedi ki:

      Ayy nasıl yapıyorsunuz ya ben üzerine bez atmayı bırak balkonda gördüğüm zaman direk içeri kaçıyorum. Az önce 2 tane yan yana vardı aspiratörümün havalandırmasının dibinde duruyorlardı gitsinler diye uzaktan su sicrattim yapmaz olaydım havalandırmadan içeri girdiler şimdi gel de içeri gir

  16. Serpil dedi ki:

    Hayvanları öldürmüyoruz sonuçta canlı ve zararsız bir canlı

  17. nimet dedi ki:

    açılır camım yok cam telli ev bodrum kat sanırım küçük bir çatlaktan girdi yada klima borusunun geçtiği deliğin oradan çıkış yolunubulabilceğini sanmıyorum ve korkuyorum öldürmekte istemiyorum

  18. husniye guler dedi ki:

    2 saattir yorum yazdım yorumum silindi ya çok ayrıntılıydı eve giren kertenkeleyi zar zor çıkardım daire kapısından eşikte kaldı ayakkabı ile itekliyorum gitmiyor ayakkabımı ısırıyor ağzını açtı koskoca az var timsah gibi gerçek bu yani demin ayrıntılı yazmıştım silindi ?

  19. İlayda dedi ki:

    Bizim evde yılan gibi uzun simsiyah biraz kalın bı kertenkele var fare tutkalina yapisirmi acaba 12. Kata nerden geldi şok içindeyiz yılan sandık ama çok hızlı olduğu için kertenkele olduğunu anladik