Saç Ekimi Sonrası İşe Ne Zaman Başlanır? Tatile ve Spora Ne Zaman Gidilir?

Saç ekimi Sonrası Nelere Dikkat Edilir? , Saç Ekimi Sonraıs İŞe Ne Zaman Gidilir? Saç Ekimi Sonrası Tatile Ne Zaman Çıkılır? , Saç Ekimi Sonrası Spor Ne Zaman Yapılır? Tüm Sorularınızın Cevapları Haberimizde…

Saç ekimi yaptırmak artık çok daha kolay bir hale geldi. Saç ekimi operasyonlarının da süresi kısalmaya başladı. Yeni çıkan micro saç ekim kalemleri ve tecrübeli ekipler ile birlikte saç ekimi süresi eskiye nazaran neredeyse 3-4 saat daha azalmış oldu. Ortalama 5000 Greft saç ekimi 6 Saat civarında tamamlanmakta. 2010 yıllarında ise bu süre ortalama 10 saat ve üzerini buluyordu. Hatta bazı saç ekim doktorları 2 seans halinde işlemi gerçekleştiriyordu.

Saç ekimine karar vermek ayrı bir süreç. Saç ekiminden sonraki süreç çok ayrı bir süreç . Saç ekimi yaptırdıktan sonra kendinizi psikolojik olarak gelen tepkilere hazırlamanız gerekmektedir. Özellikle iş hayatınızda kafanıza dikkatli bakışlar olacaktır. Saçma ve boş esprilere maruz kalabilirsiniz. Fakat saç ektirmek diş yaptırmak kadar normal bir durum. İnsanların görüşünün deki sorunları düzeltmeye çalışması son derece doğru bir olay. Bu nedenle saç ekimi sonrası psikolojinizi kesinlikle sağlam tutmalısınız. Saç ekimi sonrası yüzünüzde morluklar oluşabilir. Bu morluklar yatış pozisyonunuz ile alakalı morluklardır. Yatma şeklinizi sırt üstü olarak değiştirirseniz kısa sürede bu morluklar geçecektir.

En iyi saç ekim merkezleriAvrupa Yakası Saç ekim Merkezleri, izmir saç ekim merkezleri , Antalya saç ekim merkezleri ve Ankara saç ekim merkezleri değerlendirme haberlerimiz ile bölgenizdeki en iyi saç ekimi yapan merkezlerin ayrıntılarına ve fiyatlarına ulaşabilirsiniz.Türkiye’de saç ekimi fiyatları 2021 rakamları ve Türkiye’nin En iyi saç ekimi doktorları konumuzda sitemize eklendi. Saç ekimi yaptırırken iğneden korkuyorum diyorsanız  (iğnesiz anestezi saç ekimi) hakkında tüm ayrıntıları da sizin için araştırdık tıklayın…

2021 Saç Ekimi Fiyatları Güncellendi .Okumak İçin Tıklayın

Saç ekilen bölgede ayrıca bazen kanamalar olabilir. Korkulacak bir durum yoktur. Fakat yinede doktorunuza danışmakta fayda vardır.

Peki gelelim saç ekimi yaptırdıktan sonraki süreç nasıl işliyor. Öncelikle saç ektirdikten sonra doktorlar 3 günde günlük yaşamınıza dönebilir işe gidebilirsiniz derler fakat gerçekte bu çok zor. Ortalama 1 hafta hem çok dikkat etmeniz gerekiyor hemde iş ve günlük hayattan biraz kendinizi uzak tutmanız gerekiyor. Fakat 7 gün sonra sorunsuz bir şekilde işinize gidebilir gezebilirsiniz. Hava şartları da saç ekiminden sonra önemlidir. Özellikle fazla güneşten kaçınmalısınız. Saç kökleri çok hassas olduğu için güneş ışınlarından ilk 3-4 gün hasar görebilir. Kesinlikle dar şapka bandana v.b aksesuarlar kullanmamanız gerekmekte. Sadece saç ekim merkezlerinin verdiği üstü ve arkası geniş şapkaları kullanabilirsiniz. İllaki şapka takmanız gerekiyorsa şapkanızın arkadaki ayarını en sonra getirerek kullanmanız gerekir.

Saç ekiminden sonra günlük olarak yürüyüşler yapmanız kan dolaşımını arttıracağı için saçlarınızı besleyecektir.

En çok dikkat etmeniz gereken konulardan biride kıyafet seçimi. Dar boğazlı sıkı kıyafetleri ilk 15 gün tercih etmemeniz gerekmekte. Genellikle gömlek hırka yada yakası geniş tişörtler tercih etmelisiniz.

ilk 20 gün boyunca sauna hamam yüzme solaryum gibi aktiviteleri hayatınızdan çıkarmalısınız.

İlk 15 gün boyunca Fitness ve spor salonlarından uzak durmanız gerekir. 15 günden sonra çok ağır olmamak şartıyla spor hayatınıza geri dönebilirsiniz.

Futbol basketbol ,boks güreş gibi spor dallarından biri ile ilgileniyorsanız kesinlikle 2 ay boyunca uzak durmanız gerekmekte. Ekim yapılan bölgeye alacağınız darbeler saç köklerine zarar verebilir.

Saç ekiminden 3-4 gün sonra tatile çıkabilirsiniz buna bir mani yok. Fakat ilk 15 gün boyunca denize ve havuza girmek kesinlikle yasaktır. Güneşlenebilirsiniz hatta iyide gelir. Fakat güneşin dik geldiği saatler olan 11 ile 3 arasında güneşe fazla temas halinde olmamanız gerekmekte.

Saç ekimi yaptırdıktan sonra ilk 2 yıkama saç ekimi yapılan merkezde yapılmaktadır. Daha sonraki yıkamalar evde yapılabilir. Evde yapılan yıkamalarda saça bastırmadan saç ekim merkezinin tavsiye ettiği şampuanlar ile saç yıkanmalıdır. Kurulama esnasında %100 pamuklu havlular ile saça bastırmadan hafifçe nemini alacak şekilde kurulama işlemi yapılmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.