Toppik ve Benzeri Saç Dolgunlaştırıcı Toz ve Sprey Kullanımı ve Karşılaştırma

Son Dönemlerde Kellik Konusunda Müzdarip Olan Kişilerin Başvurduğu Yöntem Saç Dolgunlaştırıcı Toz ve Spreyler… Toppik , FixPlant ,HSR ve Luis Bien Saç Dolgunlaştırıcı Toz ve Spreyler… Çok FazlaKişi Tarafından Kullanılmakta… Peki Saç Tozlarının Zararları Neler? Saç Dolgunlaştırıcı Sprey ve Tozların Kullanımı Nasıl? Saç Fiberi Kullananların Yorumları, Saç Tozları Yağmurda Denizde yada Terlediğinizde Ne Oluyor? Toppik Kullanan Ünlüler Kimler? Tüm Ayrıntılar Özel Haberimizde…

Günümüzde erkeklerin en büyük sıkıntılarının başında kellik belası bulunmakta. Maalesef genetik yada strese dayalı bu dökülme sorunu nedeniyle insanlarda öz güven ve hayat kalitesinde düşme durumları olmaktadır. Bazı insanlar saçlarını sıfıra vurdurarak bu konuyu çözebilmekte fakat bazı insanlar için saç çok önemli. Aynaya baktığında pırıl pırıl bir kafa görmek yerine en azından kafasında saç görmek isteyen kişi sayısı çok fazla. Tabi ki günümüz teknolojisinde saç ekimi son derece revaçta. Fakat saç ekilmesi de bazen sizi gür saçlara kavuşturmuyor. Fakat bunun içinde aslında zahmetli ve geçici olsa da son derece güzel bir çözüm mevcut. Saç dolgunlaştırıcı tozlar. Bu tozlar ile kafanızda çok az saç bile olsa muhteşem bir görünüme kavuşuyorsunuz. 18 yaşınızdaki gibi bir saç görünümü oluşmakta. Keratin Saç tozları kullanımı uygulaması son derece basittir. Aslında içerik olarak bir çoğu aynı fakat kalite farkı kesinlikli bazı markalarda var.

Öncelikle şunu söylemem gerekiyor ki imkanınız varsa kesinlikle saç ektirin. Fakat yaşınız küçükse (30 aşağısı) ve kendinize bakmayı seviyorsanız keratin saç fiberi sizin sorunlarınızı çözecektir.

En iyi saç ekim merkezleriAvrupa Yakası Saç ekim Merkezleri, izmir saç ekim merkezleri , Antalya saç ekim merkezleri ve Ankara saç ekim merkezleri değerlendirme haberlerimiz ile bölgenizdeki en iyi saç ekimi yapan merkezlerin ayrıntılarına ve fiyatlarına ulaşabilirsiniz.Türkiye’de saç ekimi fiyatları 2024

rakamları ve Türkiye’nin En iyi saç ekimi doktorları konumuzda sitemize eklendi. Saç ekimi yaptırırken iğneden korkuyorum diyorsanız  (iğnesiz anestezi saç ekimi) hakkında tüm ayrıntıları da sizin için araştırdık tıklayın…

2024 Saç Ekimi Fiyatları Güncellendi .Okumak İçin Tıklayın

toppik-kullanimi

Toppik Saç Fiberi Kullanımı;

Toppik saç tozlarının kullanmı aslında çok basittir. Öncelikle sabah kalktınız duşunuzu aldınız yada almadınız farketmez. Saçınızın kuru olması gerekmektedir. Daha sonrasında az da olan saçınıza şekil vermeniz gerekmekte. Bir fırça ile saçınızı şekillendirdikten sonra saç fiberinizi uygulayabilirsiniz. Sizlere tavsiyemiz saç fiberinizi uygulamadan önce çok hafif bir şekilde saçınıza sabitleyici sprey sıkmanız. Size sprey tavsiyem ise Taft Ultimate Haarlack Sac Sprey 6  olan spreydir. Çok güçlüdür ve saçınızda toppik saç tozunu çok iyi bir şekilde tutmaktadır. Şimdi gelelim toppik saç tozunuzu uygulamaya. Saçınıza 15 cm kadar uzaktan tepeden yavaşça serpiştirerek dökmelisiniz. Kısa sürede boşluklar saç keratinleri ile dolacaktır. Şeklinizi verdikten sonra fırça ile düzeltebilirsiniz. En son olarak saç spreyini bolca saçınıza uygulamanız gerekmektedir. Saç spreyi ne kadar çok olursa dış etkenlere karşı o kadar sağlam durabilir. Spreyiniz kuruduktan sonra işlem biter.

Saç Tozu (Saç Dolgunlaştırıcı Fiber) Markaları;

Toppik Saç Tozu:

Toppik şu an piyasada en çok reklamı dönen üründür. Aralarında en kalitelisi diyebiliriz. Fakat fiyat olarak çok pahalıdır. Bu nedenle artık çok fazla tercih edilmemektedir. Bir çok ünlü bu markayı kullanmakta. son dönemlerde internet üzerinde bir çok taklit ve sahte ürün satışı bulunmaktadır. Bu nedenle sadece emin olduğunuz sitelerden yada eczanelerden almanız gerekmekte.

FixPlant Saç Fiber Tozu:

Toppik ile eşdeğer kalitede bir üründür. Fakat fiyat olarak çok daha uygundur. Türkiye’de internet üzerinden satışları vardır. Yağmur ve Ter konusunda çok dayanıklı olmasa da sprey ile sabitlendiğin de son derece başarılı sonuçlar verir. Renk olarak bazen sıkıntılar yaşanabilir.

HSR Keratin Saç Fiberi:

Amerikan malıdır. Son derece kaliteli ve ucuzdur. Gitti gidiyor üzerinde bir çok satış vardır. Ayrıca Türkiye piyasasına getiren 2 distribütör firma bulunmaktadır. İyice sprey ile sabitlendiğin de  yağmura ve tere karşı dayanıklıdır. Tamamen bitkisel bir karışımdır. Fakat bazen saç fiberi saç diplerine çökme yapabilir. Saça uzaktan kullanmak gerekmektedir.

luis-bien-sac-dolgunlastirici-sprey
Luis Bien Saç Dolgunlaştırıcı Sprey;

Son dönemlerde sprey şeklinde daha çok kullanılmaya başlayan yeni bir üründür. Yeni piyasaya girseler de iyi satış rakamları var. Sprey şeklinde kullanımı nedeniyle diğer toz ürünlere göre daha kolaydır. Suya dayanıklı olduğu söylense de maalesef yağmur yada aşırı terlemede akma problemi yaşatabilir.

dermmatch-kullanimi
DermMatch Saç Topiği:

Aslında toppik kullanıcılarının en büyük sıkıntısı olan yağmurda terlemede sorun konusunda en iyi çözümü DermMatch saç topiği vermekte. Krem şeklinde kendi bezi ile sürülen bu ürün ile rahatlıkla yağmurda gezebilirsiniz. Tek sorunu fiyat olarak diğer markalara göre yüksektir. Ünlülerden Galatasaray Futbolcusu Snejder bu ürünü kullanmaktadır.

1 Kutu Saç Topigi Kullanım Süresi;

Ortalama 25 Gram olan saç fiberleri ortalama 2 ay gitmektedir. Fakat kapatılacak saçsız bölge büyük ise ortalama 45 gün civarında yetmektedir.

Toppik Saç Tozu Kullanan Ünlüler;

Toppik denildiğinde aslında ilk akla gelen kişi Acun Ilıcalı’dır. Kendisi neredeyse 10 yıldan beri Toppik saç fiberi kullanmaktadır. Saç ektirmeye zamanı olmadığı ve toppik kullandığını kendide dile getirmekte. Ayrıca toppik satış bayiliği de bulunmaktadır.

Diğer bir ünlü ise Ünlü Futbol Hakemi Cüneyt Çakır. Cüneyt çakır’da Toppik kullanan ünlülerin başında gelmektedir.

cuneyt-cakir-in-saclari-toppik-kullanmasi

Şarkıcı Alişan ise Toppik ürününü yıllardır kullananlardan. Neredeyse 5 yılı aşkın süredir Toppik kullanmaktadır.

Beyaz futbol Sunucusu ve yorumcusu Ertem Şener Luis Bien Saç dolgunlaştırıcı kullanmaktadır.

toppik-sonuclari-ertem-sener

Ali Sunal Son dönemlerde saç dökülmesinden dertli olduğu için Saç fiberi kullanmaktadır.

Ünlü tiyatrocu Hakan yılmaz ‘ da Yahşi Cazibe Dizisinden hatirliyoruz. Oda saç ektirdikten sora daha dolgun saçlar için keratiz tozu kullanmakta.

Galatasaray’ın yıldız oyuncusu Snejder ise Toppik ‘in krem şeklinde olanını kullanmakta.

Ferhat Göçer ‘de toppik bağımlılarından.

Dizi oyuncusu Emre Karayel

Toppik kullanan ünlülerden diğerleri ise ; Fikret Kuşkan, Oktay Kaynarca, Şevket Çoruh, Gürkan Uygun, Barış Falay ,Öner Erkan, Sermiyan Midyat, Alican Yücesoy, Levent Üzümcü ,Hakan Bilgin

Toppik Saç Tozu Zararları(Saç Dolgunlaştırıcı Tozlar) ; 

Genelde zahmetli olsa da toppik kullananlar hallerinden memnunlar. Öncelikle bilimsel olarak kanıtlanmış herhangi bir zararı yoktur. Saç fiber tozu markalarının çoğu ürün bitkisel ürünlerden hazırlanmakta. Fakat en büyük zararı toz olarak burundan yada ağızdan vücuda girmesi ile olmakta. Bu nedenle kullanırken kesinlikle maske takılmalı yada nefes olarak içinize çekmemeniz gerekmekte. Ayrıca kendinize olmasa da banyonuzda 2-3 kullanımdan sonra siyah bir tabaka ile karşıla bilirsiniz. Her gün saçınızı yıkamanız gerekmekte. Bu nedenle saçınızdaki yağ oranı azalabilir. Aslında bu saç dolgunlaştırıcı tozlar ilk başlarda insanların moralini ve psikolojisini kesinlikle düzelten tozlardır. Fakat bağımlılık haline gelmektedir. Belli bir süre kullanımdan sonra hergün kullanmanız gerekecektir. Bu nedenle hem maddi bir yük getirir hemde uğraşı vardır.

sac-fiberi-nasil-uygulanir
Toppik Saç Tozu Kullanımda Yaşanan Sorunlar;

Bu ürünlerin hepsinde aslında size suya dayanıklı olduğu söylenmektedir. Fakat maalesef yağmur altında kısa bir sürede aka bilmektedir. Toppik saç fiberi tozları çok iyi sabitlenmediği durumlarda kolaylıkla ter ile çıkabilir. Aşırı terleyen kişiler de çok iyi saç spreyleri ile sabitlenmesi gerekmektedir. Bir çok Saç Fiberi markası youtube videolarında akmadığını kanıtlamak içni suyun altına tutarlar. Fakat bu deneylerde saçta bulunan saç dolgunlaştırıcı toz çok iyi sabitlendiği için kısa süreliğine akmadığı görülür. Fakat şiddetli yağmurda çok kısa sürede akar. Ayrıca iyi sabitlenmeyen topik kullanımında elle yada temas halinde ele siyah bir toz halinde geçebilir. Bu nedenle toppik saç fiberi kullananlar çok dikkatli davranmalıdır. Ayrıca deniz , hamam gibi ortamlarda da kullanmamanız gerekmektedir.

topiik-oncesi-ve-sonrasi

Kadınlarda Toppik Kullanımı;

Son zamanlarda kadınlarda da saç dökülmesi konusunda çok fazla şikayet bulunmakta. Hem yaş hemde stres nedeniyle kadınlarda da saç seyrelmesi olmakta. Toppik Saç Tozları Kadınlarında son dönemde en çok kullandığı ürünler arasına girmiş durumda. Son derece kolay ve hızlı bir şekilde seyrek kısımları kapata bilmektedirler.

bayanlarda-toppik-kullanimi

Saç Tozu Fiyatları(Saç Dolgunlaştırıcı Tozlar) ; 

Piyasada bir çok marka bulunmaktadır. Bunların en meşhur ve en pahalı olanı ise Toppik markasıdır. Tabi ki bu kadar meşhur olan ürünün bir çok sahtesi piyasada bulunmaktadır. Öncelikle Toppik Saç Fiberi alırken kesinlikle sağlam yerlerden almaya çalışınız. Gittigidiyor yada diğer sanal satış yerlerinde bir çok taklit ürün satışı bulunmaktadır.

Toppik Fiyatları  :

12 Gram :115 TL
27.5 Gram : 180 TL
55 Gram :310 TL

Fixplant Fiyatları:

25 Gram : 79 TL

HSR Saç Fiberi Fiyatları: 

25 Gram : 99 TL

Luis Bien Hair Fiber Dolgunlaştırıcı Sprey;

100 ML Sprey: 59 TL

Dermmatch Saç Topiği :

45 Gramlık : 300TL


Saç ekimi Konusunda Hazırladığımız Saç Ekim Merkezleri İnceleme Konusuna da bakmanızı Tavsiye Ederiz.

En iyi saç ekim merkezleriAvrupa Yakası Saç ekim Merkezleri, izmir saç ekim merkezleri , Antalya saç ekim merkezleri ve Ankara saç ekim merkezleri değerlendirme haberlerimiz ile bölgenizdeki en iyi saç ekimi yapan merkezlerin ayrıntılarına ve fiyatlarına ulaşabilirsiniz.Türkiye’de saç ekimi fiyatları 2024 rakamları ve Türkiye’nin En iyi saç ekimi doktorları konumuzda sitemize eklendi. Saç ekimi yaptırırken iğneden korkuyorum diyorsanız  (iğnesiz anestezi saç ekimi) hakkında tüm ayrıntıları da sizin için araştırdık tıklayın…

2024 Saç Ekimi Fiyatları Güncellendi .Okumak İçin Tıklayın

Yorumlar
  1. ahmet biryol dedi ki:

    üniversite öğrencisiyim 21 yaşındayım toppik alamıyorum pahalı hair fiber sprey düşünüyorum ama direk toz olanlar daha iyi gibi uygun önerebileceğiniz bi toz var mı

    1. Ekrem Yılmaz dedi ki:

      Hsr Saç Topiğini kullanabilirsiniz.

      1. ahmet biryol dedi ki:

        hsr saç topiğini hangi siteden almalıyım fiyat aralığı nedir aldıktan sonra çakma olmasından korkuyorum

    2. NİHAT KUVVETAŞ dedi ki:

      ben yıılardır toppi kulanıcısıyım daha sonra fixlan gibi ürün denedim ama onlar topaklanıyor ve toppikde kulanakullana saç derisini örtügünden hava almasını engeliyor ve saçlar cansızlaşıyor simulasyon yaptırdım kalıcı toppik diye ama arasında daglar kadar fark var sadece deri boyama simulasyon dene şey ve artık bir doktordan piskolojik desdek aldım iyi seyrelmeden bırakılmalı zaten saçlara dökünce yogun bir görüntü oldugundan bazıları perukmu kulanıyorsun diyor

  2. ahmet biryol dedi ki:

    bu hsr kaç gün gider her gün yatmadan yıkamalı mıyız

  3. Nilgn orak dedi ki:

    Merhabalar ben saç toppiğni eczadolabımdan sipariş etmek istiyorum fakat güvrnilirmi orjinal gelirmi bilmiyorum bilgisi olanvarsa

  4. EMRE TANGİL dedi ki:

    23 yaşındayım saçlarımda seyrelme olduğundan berberim topik uyguladı gayet güzel bi ürün özgüvenim arttı desem yalan olmaz ancak fiyatı çok yüksek onun yerine araştırma yaparak fixplant diye bi markada karar kıldım gayet güzel bir ürün topikten farkı yok fiyatıda makul sizde bi araştırın derim topik alamıyacak arkadaşlar

    1. Ali öz dedi ki:

      Fixplant iyidir renk uyumuda iyi

      1. hasan şen dedi ki:

        fixlant sakın kullanma topaklanma yapıyor bir kulanıcı olarak toppik en iyisi ama pahalı oguz yılmaz acun ılıcalıda toppik kulanıyor

  5. Saç Uzmanı dedi ki:

    Sevgili saç tozu kullanıcıları bir uzman olarak sizlere samimi tavsiyelerim olacak ama önce çin malı ürünlerden uzak durun çünkü fena kaşıntı yapıyor ve doğal olarakta saç döküyor.
    size tavsiye edeceğim distribitor firmadan ürün alınız veya arayın distribütorü sorun bu firma sizin bayinizmi diye sorun. dikkat ettim yorumlarda kulanmayı bilmeyen arkadaşlar yorum bırakmış bu yüzden doğru kullanım hakkında önemli bilgi ve tecrübelerimi sizlerle paylaşacağım.
    1- saçınız kuru olacak
    2- saçınızı önce tarayın
    3- seğrek olan bölgeye tüpü en yakın mesafeden hafifçe serpiştirin.
    4-mutlaka saçınızın üstünde kalanları hafif dokunuşlarla saçınızın içine süpürün(doğal görünmesi için bu çok önemli üste toz kalıyor bu tozu tarif ettiğim şekilde yayın aksi taktirde ben buradayım diye bağırıyor)
    5-tozu uyguladıktan sonra kesinlikle saçınıza tarak veya fırça kullanmayın bu tozlar saçınızda öbek öbek olur
    6-bir günden fazla kalırsa dibe çöker bu yüzden her gün yeniden kullanın veya saçınıza ilave edin, elden geçirin
    7-orjinal olma kaydıyla tavsie edeceğim marka fixpland ve topik (özelikle topiğin sahteleri çok dikkat edin)
    8-son tavsiyem bu tozlara hiç bulaşmayın (bağışıklık yapıyor) gidin saç ektirin.

  6. sedat ay dedi ki:

    Saç ekimi yatırdım 3 defa istedigim sonucu alamadım sonra en ünlü yer olan hfs saç simulasyonunu araistırıp simulasyon yaptırdım ama o da saç derisini igne yardımıyla nokta nokta boyuyorlar ve 3 aydan itibaren derinin altına girerek 1 ton rekde açılma oluyor ve çok belli oluyor ondandan geçtim saç tozuna devam ediyorum 2005 den beri toppik kulanmakdayım ama fiyatta çok pahalı fixplant dediler onuda aldım ama oda aynı yün topagı gibi spreyi sıkınca topaklanma yapıyor dermmatch denedim oda pudra gibi deri ile saçı boyuyor ama fazla ışık ve güneşde çok belli oluyor zaten sprey saç boyalrı onları kesinlkle kullanmayın çabuk döküyor saçları kulamadıgım bir pretez kaldı onuda yapan arkadaşlarımın kafaqsında belli oldugu için istemiyorum zaten ömrü 6 ay her marka en iyi ve dogalız desede hepsi aynı yönten deriye yapıştırlıyor doktor tedavisi aldım oda yaramadı artık neye kadar bu devam edecek çok bagımlıyım hayata küşmüş öz güveni omayan bir hal içindeyim malesef..

    1. Saç Fiberi Uzmanı dedi ki:

      Sevgili saç tozu kullanıcıları Merhaba,
      Bırakılan yorumlarda dikkatimi çeken topaklanma hususunda sizleri bilinçlendirmek isterim, öncelikle şişenin içine baktığınızda ‘’toz topak, topak görünüyor bu ürün bayat, rutubet almış’’ diyen çoktur, bilinenin aksine, bu toz taze ve kaliteli anlamına gelir, yüksek teknoloji ile üretilen kaliteli marka saç tozunun en önemli özelliği statik (mıknatıs) yükümü ‘nün yüksek düzeyde olmasıdır. peki neden saç tozuna statik (mıknatıs) yüklenir? Açıklayayım; bu toz tanecikleri saçınıza mıknatıs gibi sıkıca tutunsun ve dibe akmasın diye statik yüklenmektedir. Kalitesiz ürünler dibe akar, ancak benim kullandığım toz kaliteli (fixplant Toppik) buna rağmen akıyor topaklanma oluyor diyeniniz varsa, merak edenlere sebebini ‘de anlatayım.
      1. saç tozunu saçınıza uyguladıktan sonra tarak, fırça vs. kullanmayınız örnek vermek gerekirse, saçınıza serpiştirdiğiniz yaydığınız, saç gref’ize tutunan saç fiberlerini bir-nevi tırmık gibi tarak veya fırçayla söküp almaktasınız ve dibe çöktürmektesiniz bu yüzden fırça ve tarak kullanmak büyük bir hatadır bundan vaz geçin.
      2. fazla miktarda uygulama yapmanızdan’da kaynaklanır örneğin; 1 su bardağı alması gereken miktarın üstünde su koyarsanız taşar, saçınızın alması gereken bir ölçüsü vardır fazlası taşar ve dibe akar bu yüzden, doğru kullanım hakkında önemli tavsiyelerim olacak.
      1- saçınız kuru olacak
      2- saçınızı önce tarayın
      3- seyrek olan bölgeye şişeyi en yakın mesafeden (1-2 santimden) hafifçe serpiştirin.
      4-mutlaka saçınızın üstünde kalan saç fiber taneciklerini başınızı okşar gibi hafif ve yumuşak dokunuşlarla saçınızın içine süpürün (doğal görünmesi için bu çok önemli saçınızın üstünde toz kalıyor bu tozu tarif ettiğim şekilde yayın aksi taktirde ben buradayım diye bağırıyor)
      5-tozu uyguladıktan sonra kesinlikle saçınıza tarak veya fırça kullanmayın bu tozlar saçınızda öbek,öbek olur sırıtır.
      6-bir günden fazla kalırsa dibe çöker bu yüzden her gün yeniden kullanın veya saçınıza ilave ederek elden, gözden geçirin. Sorusu olan bana kadioglusercan@gmail.com dan ulaşabilir vaktim oldukça cevap veririm.

      1. onur Ak dedi ki:

        merhaba ben toppikin resmi sitesinde aldım bir deneme boyu toz aldım. sonra gittigidiyordan daha büyük kutuyu daha uyguna aldım ikisinde de başımda bir süre sonra ağrı yapmaya başladı. uyguladıktan 30 dk sonra gibi. bu normal midir. ?

  7. nuri düzel dedi ki:

    yıılardır saç sorunu yaşamaktayım saç ekimi derken saç similasyonu ama hiç bir sonuca varamadım ve yıllardır toppik kulanmaya başladım alışkanlık yaptı ama daha sonra k max ile tanıştım toppikden daha uzun saçda duruyor ve fiyatı toppik gibi ucuk degil kısacası kmax en iyisi farkına varabilmek için 3 gr deneme boyunu alarak bana hak vereceksiniz saygılar

    1. Semih dedi ki:

      bu Kxmax saç tozunu nerden satın alabiliriz. Hiç bir yerde bulamıyorum yardımcı olma şansınız varmı

      Nuri bey merhabalar;
      Bu tavsiye ettiğiniz Kmax saç fiberi ürününü nerden temin edebiliriz. İnternette aradım ancak bulamadım. Fakat facebook sayfasında birşeyler görünüyor ama oda satışa kapalı ürüne nerden ulaşabileceğim konusunda yardımcı olma şansınız var ise çok sevinirim. Selamlar.

  8. OSMAN dedi ki:

    bu tür ürünlere karşı ön yargılı birisiydim takki bizim işyerimizde bir arkadaşım kullandığını görüp 1 kezde ben deneyim diyene kadar. ön yargılı olmak bazen işe yaramıyor fixblande kullanınca anladım. işe yarıyor ve çok etkiliyici tavsiye ediyorum herkese.

  9. Kerem AYDIN dedi ki:

    Yaklaşık 5 ay önce fixplant kullanmaya başladım saçıma verdiği dolgunluk ve doğal görünümle oldukça başarılı bir ürün uyguladıktan sonra tam istediğim görüntüyü elde etmemi sağlıyor. Gayet memnunum fiyatı da diğer saç tozlarına göre oldukça uygun herkese tavsiye ederim.

  10. Alpay Şahin dedi ki:

    Fixplantın saçla uyumu çok iyi hiçbir şekilde saça bir ürün uygulanmış gibi durmuyor ortaya çıkardığı doğal görüntüden gayet memnunum. Tavsiye ederim.

  11. Arif Yavuz dedi ki:

    Saçları gürleştirme konusunda en iyi ürün kesinlikle fixplant deneyin kesinlikle pişman olmazsınız.