Saç Neden Uzamaz? Hızlı Saç Uzatan Şampuan İlaç ve Maskeler

Saçınız Dış Görünüşünüz…. Bayanlarda En Sık Raslanan Sorunlardan Biride Saç Uzamasındaki Yavaşlık. Saç Nasıl Hızlı Uzar? Saç Uzatma Konusunda Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

Saç Neden Uzamaz?

Saçların uzamaması, özellikle kadınlar için büyük sorun oluşturmaktadır. Fakat bununla birlikte erkeklerde de saçlarının uzamamasını dert eden oldukça ciddi bir kesim bulunmaktadır. Stres, beslenme, psikolojik nedenler ve birçok faktör, saçların uzamaması ya da geç uzaması üzerinde etkilidir. Sigara kullanımı, yanlış saç yıkama teknikleri, kullanılan saç ürünlerinin saça uygun olmaması, beslenmedeki yetersizlik ve dengesizliklerin yanı sıra, kişilerin metabolizması da saçların uzaması üzerinde oldukça etkilidir. Her kişinin kendine has bir metabolizma hızı bulunmaktadır. Kimi insan hızlı kilo alırken, kimisi de hızlı kilo verebilmektedir. Saçların uzamasını da bu şekilde değerlendirmek gerekir. Bir aylık süreçte bir kişinin saçı 1 cm uzarken, diğer bir insanın saçı yarım santim anca uzamaktadır. Metabolizma hızı bu demektir. Beslenmede yapılan yanlışlıklar ve sağlıksız beslenme de saçların uzamasını yavaşlatabilir. Düzensiz ve sağlıksız olan her şey, saç uzamasının yanı sıra insanın diğer fonksiyonlarını da etkilemektedir.

En iyi saç ekim merkezleriAvrupa Yakası Saç ekim Merkezleri, izmir saç ekim merkezleri , Antalya saç ekim merkezleri ve Ankara saç ekim merkezleri değerlendirme haberlerimiz ile bölgenizdeki en iyi saç ekimi yapan merkezlerin ayrıntılarına ve fiyatlarına ulaşabilirsiniz.Türkiye’de saç ekimi fiyatları 2021 rakamları ve Türkiye’nin En iyi saç ekimi doktorları konumuzda sitemize eklendi. Saç ekimi yaptırırken iğneden korkuyorum diyorsanız  (iğnesiz anestezi saç ekimi) hakkında tüm ayrıntıları da sizin için araştırdık tıklayın…

2021 Saç Ekimi Fiyatları Güncellendi .Okumak İçin Tıklayın

Saçı Uzatan Şampuanlar ve Besinler

Beslenme ile doğrudan ilgili olan saç uzaması, dengeli ve düzenli beslenme sağlandığında hızlıca etkisini gösterecektir. Saçların uzamasını kolaylaştıran besinler arasında Omega3 kaynağı olan ceviz, C vitamini kaynağı domates, B vitamini kaynağı havuç, yine C vitamini yönünden zengin içeriğe sahip olan kivi saçların hızlı uzaması üzerinde etki gösteren yiyeceklerdendir. Yumurta, ıspanak, brokoli, bezelye gibi yiyecekler de içerisindeki farklı vitaminler sayesinde saç uzamasında oldukça etkilidir. Saç uzatan şampuanlara gelecek olursak, piyasada birçok saç uzatan şampuan bulunmaktadır. Güvendiğiniz markalardan alacağınız doğru içerikteki tüm şampuanlar, saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasına yardımcı olacaktır. Pantene, Elidor, Restorex gibi markaların yanı sıra Blendax, İpek ve benzeri markaların da saç uzatan şampuanları oldukça fazladır.

Hızlı Saç Nasıl Uzatılır?

Saçların hızlıca uzaması için birçok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında ilaç tedavisi, iğne ile uygulamalar, bitkisel kürler ve bitkisel maskeler, bakım yağları, saç güçlendirici ve uzatıcı besin takviyeleri gibi birçok yöntem saçların hızlı uzamasını sağlayan yöntemlerdir. Bu yöntemler asında kliniklerde özel cihazlarla yaptırmanız gereken işlemlerin yanı sıra, kendi evinizde doğal ürünlerle yapacağınız maskeler de oldukça işe yarayacaktır. Hem maliyeti bütçenize uygun hem de yapımı kolay olan saç maskeleri, kısa süre içinde istediğiniz sonuçları elde etmeniz için önemlidir.

Saç Uzatma Maskesi

Saç uzatma maskeleri içinde en çok işe yarayan karışımları sizin için paylaşıyoruz.

Dövülmüş nar kabuğu, civanperçemi, sinameki bitkisini bir miktar suda 30 dakika kadar kaynatın. Daha sonra suyu süzün ve içerisine çırpılmış yumurta ve susam yağı ekleyerek losyon kıvamına gelmesini sağlayın. Daha sonra bu losyon ile saçlarınızı sık sık yıkayın.

Zeytinyağı ve yumurta sarısı maskesi; 2 yumurtanın sarısı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını güzelce karıştırın. Karışıma yarım fincan su ekleyerek bir miktar seyrelmesini sağlayın. Oluşan maskeyi yavaş bir şekilde saç diplerine ve kafa derisine ulaşacak biçimde saçlarınıza sürmeye başlayın. Yaklaşık 15-20 dakika bone ile bekletin ve sonra yıkayın. Ayda 1 ya da 2 kez uygulayacağınız bu maske oldukça iyi sonuçlar verecektir.


Saç ekimi Konusunda Hazırladığımız Saç Ekim Merkezleri İnceleme Konusunada bakmanızı Tavsiye Ederiz.

Türkiye’deki En iyi Saç Ekim Merkezleri Sıralaması için Tıklayın


Yorumlar
  1. ecrin dedi ki:

    Korkuyorum ya olmazsa diye ama deneyecem