Yeni Saç Ekim Yöntemleri ve İleri Teknoloji Saç Kök Hücre Nakli

Günümüzün En Büyük Estetik Sıkıntılarından Biri Olan Saç Dökülmesi İçin Bilim Adamları Son Hız Çalışıyor. Yeni Saç Ekim Yöntemi İse Saç Kök Hücresi Nakli Olacak… Saç Kök Hücre Nakli İle Tüm Ayrıntılar Haberimizde

Dünya üzerinde Türk doktorların en iyi yaptığı işler arasında saç ekimi ilk sırayı aldı. Günümüzde en yaygın yöntem olarak FUE yani saç köklerinin bir motor sayesinde alınarak saçsız bölgeye aktarılması diyebiliriz kısaca. Fakat bu teknolojide yavaştan demode kalmaya başlıyor. Amerika Bilim adamları kök hücre konusundaki çalışmalarını tamamladı ve çok başarılı sonuçlar elde ettiler.

Artık saç ekiminden ötesi kök nakli olacak. Hem daha acısız hemde çok daha estetik bir görüntüye kavuşturacak. Kök hücre nakli yönteminin 2017 yılının sonlarına doğru başlaması bekleniyor. Kök hücre naklinde yine ense bölgesi saçlarının kök hücreleri kullanılarak nakil edilen saçların deri altına eklenmesi ile olacak.

En iyi saç ekim merkezleriAvrupa Yakası Saç ekim Merkezleri, izmir saç ekim merkezleri , Antalya saç ekim merkezleri ve Ankara saç ekim merkezleri değerlendirme haberlerimiz ile bölgenizdeki en iyi saç ekimi yapan merkezlerin ayrıntılarına ve fiyatlarına ulaşabilirsiniz.Türkiye’de saç ekimi fiyatları 2021 rakamları ve Türkiye’nin En iyi saç ekimi doktorları konumuzda sitemize eklendi. Saç ekimi yaptırırken iğneden korkuyorum diyorsanız  (iğnesiz anestezi saç ekimi) hakkında tüm ayrıntıları da sizin için araştırdık tıklayın…

2021 Saç Ekimi Fiyatları Güncellendi .Okumak İçin Tıklayın

Hatta güçsüz ve zayıf ense ve arka saçları olan kişilerde de bu yöntem başarılı bir şekilde uygulanabilecek. ve çok daha gür ve sağlıklı saçlara kavuşulması sağlanacak. Neredeyse kellik tarih olacak denile bilmekte…Hatta kısa bir dönem sonra 1 saç telinden tam 1 adet kök hücre çıkarılarak saç çıkarılması sağlanabilecek.

Öncelikle ilk dönemler kök hücre ile saç nakil işlemleri biraz pahalı olabilecek. Amerika’da uygulama fiyatının 15.000$ civarında olması bekleniyor. Türkiye’de ise bu rakam 35.000 TL ile 50.000 TL arasında olması bekleniyor. Saç Klonlama yani Kök hücre nakil işlemleri ayrıca Türkiye’de de bir çok profesör tarafından denenmektedir. Fakat Türkiye’de daha başarıya ulaşılamamıştır. Türkiye’de bu yöntem başarılı olursa fiyatlarında makul seviyelere geleceği tahmin edilmektedir.
sac-kok-hucre-teknolojisi2

Saç kök hücre nakli için karaciğer kök hücre nakli örnek alınmakta. Bu sayede saç köklerinin hızlıca çoğalması ve saçsız bölgelere yerleştirilerek orada artması sağlanması.

Kök Hücre ile Saç Nakli Konusunda Çalışma Yapan ve Başarılı Üniversiteler;

Pennsylvania Üniversitesi

Neredeyse 2011 yılından beri çalışmalarını sürdürmektedir. Tam 1000 denek üzerinde çalışma yapmışlardır. 2016 yılında başarılı sonuçlar almaya başladılar.

Durham Üniversitesi

Durham üniversitesi en çok yaklaşan üniversitelerden biridir. Bir çok denek üzerinde çalışma yapılmıştır. Fakat %30 luk bir başarı sağlamışlardır. Çalışmaları devam etmektedir.

Gelişimsel Biyoloji Riken Merkezi

Japonya’nın en önde gelen biyoloji ve araştırma merkezlerindendir. 2016 yılının başlarında başladılar ve çok hızlı bir ilerleme kaydettiler. Kendi takvimlerine göre 2018 yılında kök hücre naklini gerçekleştireceklerini belirtiyorlar.


Saç ekimi Konusunda Hazırladığımız Saç Ekim Merkezleri İnceleme Konusuna da bakmanızı Tavsiye Ederiz.

Yorumlar
  1. Kadir korkmaz dedi ki:

    İnşallah şu saç kök hücre nakli bir an önce gelir de kellikten kurtuluruz.2017 de yeni buluşlar olur gibime geliyor…. saç ekimi güzel ama zahmetli bir iş…
    Bilgilendirme için teşekkürler….